2019. 08. 28.
Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band feat. Branka
Etnojazz a BMC Nemzetközi Cimbalomversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band feat. Branka

A Gipsy Cimbalom Band hat virtuóz muzsikus kísérlete a cigányzene, a jazz, flamenco, szving, klezmer és a ragtime ötvözésére. A végeredmény: páratlanul változatos és univerzális, minden pillanatban újabb és újabb meglepetést rejtegető muzsika. A zenekar sajátos világa számos európai országot térképez fel zeneileg, ahol a cigányok népzenét, jazzt, vagy bármiféle szórakoztató zenét játszanak; muzikális palettájukon jól megfér az instrumentális és a vokális muzsika, s bár a hangszerelés Balogh Kálmán cimbalma köré rendeződik, a bőgőre, hegedűre, gitárra vagy trombitára sem kerül kevesebb hangsúly.

A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka csatlakozik. Branka jelenléte új utakat nyithat meg a zenei együttműködésben, hiszen a magyar és szerb népdalok mellett a Balkán zenéjét is hitelesen adja elő, szenvedélyes előadásmódja azonnal magával ragadja a közönséget. A produkció a BMC 2019-es Nemzetközi Cimbalomversenyének része.

Balogh Kálmán – cimbalom
Básits Branka – ének
Bede Péter – szaxofon
Frankie Látó – hegedű
György Mihály – gitár
Kovács Ferenc – trombita, hegedű, ének
Novák Csaba – nagybőgő

Időpont: augusztus 28, szerda, 20.00 - 22.00

Helyszín: Opus Jazz Club, Mátyás utca 8., Budapest, 1093

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában. Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés